5 ideer, besparelser på badeværelset

Fem små tips til besparelser på dit badeværelse

Jeg har her samlet fem ideer til økonomisering på dit badeværelset. Der er noget om genbrug af ting i stedet for bare at smide ud.  En ide til, hvordan du laver en billig og sjov toiletrulleholder, og lidt om at spare på vandet, når du er i brusebad.

Genanvendelse af den gamle tandbørste

Når din tandbørste er blevet for gammel og uhygiejnisk, behøver du absolut ikke at smide den ud. Den er nemlig god at gøre rent med. Den kan f.eks. komme ind imellem fliser og i kroge, hvor andre børster eller redskaber må give op. Den gamle tandbørste kan også bruges til:

rengøring af sko og skosåler
rengøring af cykelkæden
rengøring af smykker
rengøring af tætningslisten i døren på køleskabet
rengøring af kanten langs vasken. Her kan snavs og støv klemme sig ind mellem kanten og bordpladen, og her kan tandbørsten komme ind
rengøring af stikkontakten. Snavs og fedtpletter fra fingre kan hurtigt børstes væk
Læs mere

En rulletekst om toiletrullen

Fakta om toiletrullen

Dette er IKKE et blogindlæg om, hvordan toiletrullen skal vende på toiletrulleholderen. Det er der allerede skrevet meget om. Dette indlæg handler om andre interessante ting om den uundværlige lille papirrulle.

Toiletpapiret blev opfundet i 1857, men indtil for omtrent 100 år siden, brugte de fleste enten aviser eller bomuldsklude. Først i 1928 kom der toiletpapir på ruller, som vi kender det i dag.

I dag bruger en dansker i gennemsnit 51 ruller toiletpapir om året, og i ca. 13 kilo toiletpapir. Amerikanerne bruger i gennemsnit  23 kilo hver.

Vent, der er meget mere

digitalt spejl på badeværelset

Moderne teknologi på badeværelset

Det magiske spejl. 

Nu kan du erhverve dig et helt specielt spejl til badeværelset. Ved første øjekast ligner det et helt almindeligt spejl, men det gemmer faktisk på en computer – og kan  trylles om til en computerskærm.  Så samtidig med, at du børster tænder kan du altså også lige udnytte tiden og se nyheder, tjekke mails og meget mere, uden at forlade badeværelset vel og mærke. 

Og der er næsten ingen grænser for, hvad spejlet har af muligheder. Her kommer nogle eksempler: Læs mere

Nyheder 2017

Nyheder på badeværelset i 2017

I en årrække, hvor store samtalekøkkener har været højt prioriteret hos mange,  er det nu badeværelset, der står for tur. Før hen var såvel køkkenet som badeværelset et funktionelt rum, og stort set ikke andet. Her i 2017 er en fremherskende tendens, at badeværelset i stigende grad bliver indrettet på samme præmisser, som resten af boligen – et opholdsrum. Badeværelset skal være et sted, man gerne vil være, og hvor man oplever, at rummet møder en med en god stemning. Vent, der er meget mere

stearinlys og overgangsalderen

Overgangsalderen slider på kvinders lunger – pas på luftforurening i hjemmet

Overgangsalderen er hård for lungerne

Et interessant europæisk studie, der blandt andet trækker på data fra Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet, viser at, når kvinder kommer i overgangsalderen, svækkes deres lunger på samme måde, som hvis de havde røget 20 cigaretter om dagen i 10 år. 

Lungernes kapacitet bliver mindre med alderen hos alle mennesker. Men det er første gang, at der er tal på, at forværringen hos modne kvinder er så overraskende stor og falder til 50 procent oveni det normale. Undersøgelsen omfatter i alt 1438 kvinder. Læs mere