shampoobar, gode egenskaber

Lidt om shampoobarer og deres gode egenskaber

Jeg vil gerne bidrage til at nedsætte forbruget af plastik. Der er plastik overalt, også på din hud og i dit hår. Og rundt om i verden er der store menneskeskabte plasticøer. Vi producerer i dag ca. 300 mio. tons plastaffald hvert år, hvilket svarer til vægten af hele den menneskelige befolkning. De fleste plastikprodukter forsvinder desværre aldrig helt, de bliver kun mindre.

Men hvor skal man starte, og hvad kan man selv gøre? En nem og hurtig måde at skære ned på plastikforbruget, kunne være at skifte fra flydende shampoo i en plastikflaske til en fast shampoobar. En shampoobar er en shampoo i fast form og et godt miljøvenligt alternativ til flydende shampoo.

Fordele ved en shampoobar:

En shampoobar er meget drøj i brug, og holder generelt tre gange længere end en flydende shampoo. En shampoobar holder op til 80 hårvaske, afhængig af dine vaner ved hårvask.

En shampoobar er nem at tage med på rejsen og i sportstasken. Den er god til rejsebrug, fordi du så slipper for vægt og den flydende væske. Hvis du er med fly, kan du derfor nemt have den med i håndbagagen igennem sikkerhedskontrollen.

Vent! der er meget mere

Hvad koster det at finansiere dit nye badeværelse

Hvad koster det at finansiere dit nye badeværelse? Her får du et overblik.

Badeværelset er det vigtigste rum i din bolig – i hvert fald med hensyn til renovering og istandsættelse. Badeværelset kræver kvalitetsmaterialer, holdbar vådrumsisolering og mulighed for god udluftning.

Og går du med tanker om et nyt badeværelse, men din økonomi er ikke helt til det lige nu, så kan du måske overveje at finansiere det igennem en af de mange badeværelsesudbydere.

Det er faktisk sådan, at du nærmest kan ”leje” et nyt badeværelse. Hos næsten alle udbydere har du nemlig mulighed for at finansiere dit badeværelse uden renter og uden skjulte gebyrer.

I denne artikel har jeg i samarbejde med Forbrugerfinans.dk taget et kig på de finansieringsmuligheder du har, når du skal ud og se på nyt badeværelse. 
Læs mere

makeover badeværelset

En nem og billig makeover på dit badeværelse

Vi har et billede af, at det er meget dyrt at sætte badeværelset i stand. Men ofte kan man komme rigtig langt med få udskiftninger og et par smukke ting, som f.eks.:

at dekorere badeværelset med planter

Grønne planter gør, at du bringer farve og organiske former ind i badeværelset, samt tilfører liv til rummet. Vælg de planter som passer til dit badeværelse, alt efter hvor meget naturligt lys der kommer ind, på den måde sikrer du, at dine planter lever længere. Måske er dit badeværelse i sorte og hvide nuancer, og så vil en grøn plante være en forfriskende farve.

at tilføre badeværelset skønne dufte

Hvis du har lavendler i haven, kan disse tørres og sættes i en vase (uden vand), de dufter skønt. Alternativt kan du købe en pose tørrede lavendelblomst,og drysse lidt ud i en lille dekorativ skål.  De fås i helsekostforretninger. Kunst og fine pyntegenstande giver sjæl til badeværelset. Duftpinde er også et produkt, som  giver en dejlig frisk duft af renhed. Og så er det jo  smukt- og samtidig velduftende pynt til badeværelset. Læg håndlavede sæber fra naturens råvarer i sæbeskålen, sæben dufter skønt. En duft signalerer rigtig meget, og kan virke sansepirrende

Læs mere

5 ideer, besparelser på badeværelset

Fem små tips til besparelser på dit badeværelse

Jeg har her samlet fem ideer til økonomisering på dit badeværelset. Der er noget om genbrug af ting i stedet for bare at smide ud.  En ide til, hvordan du laver en billig og sjov toiletrulleholder, og lidt om at spare på vandet, når du er i brusebad.

Genanvendelse af den gamle tandbørste

Når din tandbørste er blevet for gammel og uhygiejnisk, behøver du absolut ikke at smide den ud. Den er nemlig god at gøre rent med. Den kan f.eks. komme ind imellem fliser og i kroge, hvor andre børster eller redskaber må give op. Den gamle tandbørste kan også bruges til:

rengøring af sko og skosåler
rengøring af cykelkæden
rengøring af smykker
rengøring af tætningslisten i døren på køleskabet
rengøring af kanten langs vasken. Her kan snavs og støv klemme sig ind mellem kanten og bordpladen, og her kan tandbørsten komme ind
rengøring af stikkontakten. Snavs og fedtpletter fra fingre kan hurtigt børstes væk
Læs mere

En rulletekst om toiletrullen

Fakta om toiletrullen

Dette er IKKE et blogindlæg om, hvordan toiletrullen skal vende på toiletrulleholderen. Det er der allerede skrevet meget om. Dette indlæg handler om andre interessante ting om den uundværlige lille papirrulle.

Toiletpapiret blev opfundet i 1857, men indtil for omtrent 100 år siden, brugte de fleste enten aviser eller bomuldsklude. Først i 1928 kom der toiletpapir på ruller, som vi kender det i dag.

I dag bruger en dansker i gennemsnit 51 ruller toiletpapir om året, og i ca. 13 kilo toiletpapir. Amerikanerne bruger i gennemsnit  23 kilo hver.

Vent, der er meget mere