soya fyrfadslys

Sådan får du et sundere hjem

Vidste du, at vores er hjem fyldt med sygdomsfremkaldende partikler?.

F.eks. skimmelsvamp, radon, parfume, småpartikler fra madlavning og stearin. Faktisk skyldes 66% af sygdomstabene i hjemmet småpartikler fra forbrændingsprocesser, som f.eks. stegning, brødristning, stearinlys eller brændeovne.

Men hvor i alverden skal man sætte ind, når man som jeg, på den letteste og billigst måde vil gøre hjemmet sundere?

Stearinlys og madlavning

Det har CISBO (Center for Indeklima og sundhed i boliger) undersøgt. Og konklusionen er fuldstændig klar. Nemlig, at det vi først og fremmest skal koncentrere os om, er de små partikler fra stearinlys, madlavning og forurening fra f.eks. trafik.

Og af de tre nævnte, er den største forureningskilde levende lys af stearin eller paraffin. En undersøgelse af indeklimaet i en række københavnske ikke-ryger-hjem viser, at i de hjem, der tænder stearinlys, står sod fra lysene for over halvdelen af den samlede småpartikelforurening. Det viser sig også, at mere end 50% af københavnerne i undersøgelsen tændte stearinlys mere end 4 gange om ugen.

vent der er mere

Et kedeligt julenyhedsbrev – PureStyle december 2018

PureStyle forside

 

NYHEDSBREV

Måske et kedeligt julenyhedsbrev – fordi det handler “lidt” om rengøring, – julerengøring!!  

MEN MEN MEN, nyhedsbrevet kommer selvfølgelig også til at handle om andre, og sjovere emner. For det er jo juletid !!Her i huset har vi Simba på 8 måneder. Han er en skøn hankat. Så julepynten skal kunne tåle at han bider i det og at han “leger” med det. Juledekorationer og adventskrans dur slet ikke, og når der skal pyntes juletræ, hænger pynten også kun på den øverste del af træet. Ja, her i julen er der mange ting, som katten kan gå på opdagelse i, og en del af vores juletraditioner kan også være farlige, så vi må holde godt øje med ham.Det kan du læse om i dette julenyhedsbrev:
 • Miljøvenlig rengøring
 • Gode råd  
 • Ved toiletbordet i 1949 
 • Syng dig glad
 • Restsalg
 • Nyd julen

 

Lad os få det overstået, det med rengøringen 

Det er en rigtig god ide at spare på kemikalierne under rengøringen, da det jo ryger direkte ud i vores spildevand.

Mange anvender klor i rengøringen. Klor er nemlig et meget effektivt desinfektionsmiddel. Men klor skal bruges med omtanke, det er meget giftigt og dræber bakterier, men også planter og dyr. Klor må under ingen omstændigheder blandes med andre rengøringsmidler, da der er fare udvikling af farlige klordampe.
Og det er rent faktisk muligt at gøre det meste rent med almindelige, og mindre miljøbelastende rengøringsmidler  – og knofedt. Hvis toilettet f.eks. er kalket til, bør du bruge toiletrens i stedet for klorin. For når du bruger klorin i toilettet bleget du kun kalken, du fjerner den ikke.

Det bedste er udelukkende at købe miljømærkede rengøringsmidler. Altså midler mærket med Svanen og Blomsten. Er produktet miljømærket, undgår du blandt andet klor og optisk hvidt.

Undgå desinficerende midler. Brug i stedet kogende vand. Det er også vigtigt at beskytte huden, når du gør rent. Brug derfor gummihandsker.

Duftfriskere er fyldt med kemikalier. Lav i stedet selv en alternativ og sund duftfrisker. Læs om hvordan du laver den på min blog. Og hvis toilettet eller køleskabet lugter, bør lugten jo i realiteten fjernes ved rengøring.

Vedr. dosering, er det vigtigt at dossere rigtigt, så du undgår at bruge for meget rengøringsmiddel.

Gode rengøringsråd

Skinnende sølv

Hvis du hører til dem, der altid bruger det fine sølvtøj til jul, kan det måske være, at det er blevet sort, og trænger til at blive.pudset. Her er tandpasta fantastisk. Når sølvtøjet er pudset, tørrer du det af med en tør og blød klud. Så er det skinnende på ingen tid.

Rengøring af toilettet

Hvis du oplever, at det er svært at få toilettet ordentligt rent med svanemærket toiletrens, kan du prøve at gøre toiletkummen rent på flg. måde:
Drys bagepulver i kummen, og lad det virke 1/2 til en hel time. Bagepulver renser og desinficerer samtidig med at det fjerner misfarvninger og kalk. Når tiden er gået hælder du varmt vand blandet med husholdningseddike i kummen. Brug en børste til at fjerne de sidste spor af eventuelle bakterier. Herefter trækker du ud. Dette råd kan også bruges i håndvasken.

Rengøring af toilettet, en anden mulighed

Du kan også lave en blanding af 2 dele parfumefri opvaskemiddel og en del husholdningseddike. Smør blandingen på kalkranden nede i toilettet og lad den  sidde i en time. Herefter skrubber du med toiletbørsten og trækker ud.

“Det er besparende og fornøjeligt at lave sine cremer selv”

Sådan står der i Alt for damerne fra 22. marts 1949.  Her får du opskriften på dagcreme. Dagcremen har, som der står, “til opgave at danne en usynlig klæbende hinde mellem pudder og hud”

Dagcreme

Glycerin 125 g.
Stearin 25 g.
Vand 50 g.
Natronlud 4 g.
Liljekonvalolie 1 g.

Skær stearinen i så små stykker som muligt og smelt det ved mindst mulig varme. Så tilsættes 4 g. natronlud, og cremen røres,  til den er kold, hvorefter den kan parfumeres med 1 g. liljekonvalolie.

Skintonic

Her kommer så en opskrift på “en forfriskende og astringerende ansigtsvand, som er let at lave”.

Orangeblomstvand 125 g.
Kamfervand 125 g.
Hamamelisvand (tanninholdigt ekstrakt fra troldnød) 50 g.

“De kan blot lade apotekeren eller materialisten hælde det sammen på en flaske, det er færdigt til brug med det samme”.

 

Syng dig glad

Julens sange må rigtig gerne synges, når du er i bad. Der er nemlig god grund til at slippe sin indre sangfugl løs i brusebaddet.

En undersøgelse lavet af analysebureauet Wakefield Research viser, at brusebadsserenader både har en humørboostende og en afslappende effekt.

I undersøgelsen følte 45% af de adspurgte sig gladere, mens 34% følte sig mere afslappede. Så skrål bare løs, næste gang du er i bad.

Stort restsalg

Hjælp mig med at få ryddet op i mit lager. Jeg sælger en del af mine lækre tekstiler med store rabatter.

En oplagt julegaveide. 

F.eks. badehåndklæde
FØR kr. 257,95 NU kr. 175,00

Alle produkterne er med høj sugeevne.
De er vasket ved henholdsvis 92 grader og 60 grader, desuden er de tørretumblet, så de forandrer sig ikke.

Se alle de uimodståelige tilbud her 

 

 

Julerengøring

Hvis du synes, at der er for rodet i dit hjem, så skal du bare gøre følgende:

 1.  opret en ny mappe på din computer
 2.  navngiv mappen “Alt rod i huset”
 3.  tag dig et glas vin
 4.  højreklik for at slette mappen.
 5.  computeren vil herefter spørge: “Vil du fjerne Alt rod i huset permanent?”
 6.  klik JA på knappen
 7.  placer dine fødder på bordet, drik din vin og nyd julen

 

Nu falmer skoven – PureStyle oktober 2018

PureStyle forside

NYHEDSBREV

Nu falmer skoven trindt om land

Oktober –
årets tiende måned, og efter min mening årets allersmukkeste måned med de mange brogede, varme og klare farver.

Det er da skønt at plukke og nyde æbler fra haven. Eller gå en lang tur i skoven og måske samle kastanjer eller smukke blade og bare dufte efteråret.

Det kan du læse om i dette efterårsnyhedsbrev:

“Velværelset”
– Gode råd til skønne fødder
– Ved toiletbordet i 1949
– Et fordelagtigt tilbud til min kunder.

nu falmer skoven

“Velværelset” vinder frem?

Badeværelset har fået ny status i boligen, og er efterhånden blevet et rum, som vi gerne vil sætte vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet.

I en travl hverdag, hvor vi farer afsted, er tid og ro den ypperste luksus. Og en af de steder, hvor vi finder tiden til os selv, er på badeværelset. Faktisk viser en ny undersøgelse, som er lavet for sanitetsproducenten Geberit , at 51% af danskerne hver dag eller sommetider bruger badeværelset som en oase, hvor de kan få lidt ekstra tid helt for sig selv. Og det sætter jo sit præg på indretningen og vores prioritering af rummet. I indretningen bliver der ofte valgt lækre grundmaterialer som natursten, f.eks. travetin, marokkanske fliser eller håndlavede cementfliser. Og farverne er afdæmpede, så man kan pynte med smukke metalliske elementer og bløde tekstiler.

Mange drømmer også om et klassisk badekar, fritstående eller nedsænket. Det giver velvære, men er jo også meget praktisk for børnefamilier. Spabadet er muligvis rykket udenfor i haven, og så er der sat en udendørsbruser op.velvære i badeværelset

Dampbadet vinder også frem, ofte som kombineret bruse/dampbad. Det er i form af små dyser, der er indbygget blandt lækre fliser, og med en dør af klart glas.

Badeværelset er med andre ord blevet et rum, som vi sætter vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet.
Og nogle vil gerne have et nostalgisk præg med eksempelvis skakternet gulv, mens andre er mere til 70´ernes pangfarver. Det enkelte skandinaviske design er dog stadig toneangivende med en minimalisktisk indretning, rene linjer og et enkelt design.

Luksus og teknologi

Og vi siger da JA TAK til luksus,
Gulvvarme og justerbar belysning er efterhånden blevet en naturlig del af badeværelset. Og VVS-branchen oplever også stigende efterspørgsel på gaspejse til badeværelset. Og det er jo endnu et udtryk for, at badeværelset prioriteres lige så højt som stuen.

Og hvad med teknologien?

Ja, teknologien er også nået til badeværelset. For nu er det muligt at indrette et helt berøringsfrit badeværelse, hvor toiletbrættet åbner og lukker af sig selv. Skyllefunktionen er selvfølgelig også berøringsfri, ligesom vandhanen og sæbedispenseren.

Måske kan vi også vinke farvel til toiletpapiret og god dag til douchetoiletterne. Et duschtoilet vasker dig forneden med lunt vand og tørrer efterfølgende med luft. 70% af verdens befolkning bruger faktisk allerede vand i stedet for papir. Nogle duschtoiletter har endda indbygget lugtfjerner i kummen, så badeværelset kan blive ved med at være et velværelse, selvom at det også skal løse andre behov for wellness.

Gode råd til skønne fødder

Nogle af de bedste ingredienser til god skønhedspleje findes i virkeligheden i dit køkken. F.eks. kan olivenolie, sukker og kamillethe trylles om til skrubbecreme og fodbad.

Opfriskende kamillebad

Bland friskbrygget kamillethe med 2 dråber pebermynte olie og nogle kamilleblomster. Sæt dig med fødderne i blandingen i 10 minutter. Fjern evt. døde hudceller med sukkerskrubbecreme.

Sukkerskrubbecremegode råd skønne fødder

Bland sukker med økologisk olivenolie. Brug meget sukker og lidt olie, hvis du vil have en kompakt skrubbecreme. Brug cremen til at exfoliere hænder, fødder eller hele kroppen.

Fodbadet – det bedste råd

Når du tager et fodbad, er det en god ide at komme varmt vand fra vandhanen i en termoflaske og sætte den ved siden af baljen. Så er det altid nemt at fylde lidt ekstra varmt vand i, når vandet begynder at blive koldt.

Og husk så at træne gribeøvelser med fødderne, så de også bliver “motioneret”.

 

Ved toiletbordet i 1949

Jeg har kigget i nogle gamle ugeblade, som min mor har gemt. Og det er virkelig spændende og underholdende læsning. Men det har da også givet anledning til undren og rysten på hovedet.
I Alt for damerne fra 22. marts 1949 ( 40 øre) bringes gode råd og opskrifter på hjemmelavede cremer. Her får du recepten på rensecreme:

Rensecremetoiletbordet i 1949

Hvid vaselin 50 g.
Paraffinolie 73 g.
Fast paraffin 30 g.
Lavendelolie 1 g.

De tre først nævnte dele smeltes sammen ved svag varme, og når blandingen er afkølet så meget, at man lige kan røre ved den, tilsættes lavendelolien, og den endnu flydende creme hældes op i en krukke.

Tør du prøve??

I mit næste nyhedsbrev, kommer der flere opskrifter på bl.a. på dagcreme.

 

20% rabat på sæbedispensere20% rabat

I hele resten af oktober måned og hele november giver jeg 20% rabat på alle PureStyles sæbedispensere.

Fuldend badeværelsets design med en af de elegante sæbedispenser fra PureStyle. Du kan vælge mellem 20 forskellige modeller.

Du kan erhverve rabatten ved at skrive “pumpe”, som rabatkode.

 

Lavendler kan andet end at dufte dejligt – PureStyle august 2018

NYHEDSBREV Lavendler kan meget andet end at dufte dejligt !! August er en skøn sommermåned. Det er nu frugter i hegn og skov bliver modne. Og det er nu du kan plukke brombær, blåbær og tyttebær. Jeg har været på brombærtur. Bærrene er kommet i fryseren, og snart skal jeg i gang med marmeladen. Der […]