Læs om de mange gode grunde til at bruge shampoobar 

Den populære shampoobar

Den populære shampoobar

Min leverandør i England

For nogle år siden ville jeg gerne udvide mit produktsortiment i PureStyle til også at omfatte shampoo og sæbe – men det skulle ikke være i plastikbeholdere. Jeg ville gerne undgå det skadelige plastik, og bidrage til at minimere forbruget af plastikemballage.

Desværre ender plastik ofte i havene, hvor det som regel betyder død for havdyrene. Og rundt om i verden er der store menneskeskabte plasticøer.

I min jagt på at finde en egnet leverandør stødte jeg på et spændende firma i København, som kunne sælge mig flydende økologiske sæber i glas, som både kunne bruges til hår og krop. Det viste sig desværre hurtigt, at det blev for dyr en løsning for mig.
Jeg søgte videre, og i Frederikshavn fandt jeg en leverandør, som solgte den populære shampoobar, som både kunne bruges som håndsæbe, kropsvask og shampoo – og bedst af alt – ingen plastemballage. Så der blev købt ind til min butik.

Men allerede I august 2019 skiftede jeg leverandør, og begyndte at forhandle shampoobarer fra Living Naturally i England.

Shampoobarerne er lavet af sæbenødder, som er tørrede frugtskaller, der indeholder 100% naturligt sæbe. Sæbenødderne findes på træer i Indien.

En sæbenød er et naturligt, ikke-forurenende, kompostabelt alternativ til de konventionelle vaskemidler og syntetiske sæber. Der er ikke tilsat fyldstoffer, skummemidler, blegemiddel, phthlater, phosphater eller parabener. Sæbenødden indeholder naturlig sæbe kaldet saponin, som frigives, når sæben kommer i kontakt med vand.

Fremstillingen af sæbenødderne beskæftiger mange ufaglærte arbejdere. Det betyder, at de familier, der bor i eller i nærheden af ​​skovene, kan arbejde ved at samle, sortere, tørre og pakke sæbenødder. Gennem salg af Soapnuts-produkter er det muligt for min leverandør Living Naturally at levere arbejde til over 40 familier.

De mange fordele

Sæben fra Living Naturally er pakket i små fine, dekorative lærredsposer, og fylder en brøkdel af de almindelige shampooflasker.

Det smarte ved shampoobarer er også, at man kan tage dem med i håndbagagen, når man rejser med fly. Det er samtidig pladsbesparende og shampooen kan jo bruges til både ansigtet, kroppen og håret.

Og endnu en god grund til at vælge shampoo i fast form i stedet for flydende shampoo, er at flydende shampoo indeholder store mængder vand. Og det betyder, at det er begrænset, hvor mange aktive ingredienser, man kan blande i shampooen.

Når man fremstiller en shampoobar kan man f.eks. blande urter, ægte mudder, stykker af citron og avokado, klumper af kakaosmør og andre gode ting sammen. Hvis man blandede nogle af disse ingredienser i en flydende shampoo, ville der komme klumper i, og shampooen ville se grumset ud.

Jeg synes også, at det er nemt at komme til at overdosere med flydende shampoo, og det gør jeg ikke med en shampoobar.

At skifte fra flydende shampoo i plastflaske til en shampoobar kunne være en af de nemmeste måder at skære ned på dit plastforbrug på, så hvorfor ikke starte her?

Ved køb af én shampoobar, kan man undgå at forurene med tre plastflasker. Tænk hvilken en effekt, det ville have, hvis alle bare brugte én shampoobar!

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *