PureStyle og Verdensmålene

Hvad kan min lille danske webshop gøre for at bidrage til at opfylde bare nogle af verdensmål. En hel del i virkeligheden. Hvert eneste menneske i verden kan faktisk bidrage, og det drejer sig om små enkle ting, som vi kan gøre i vores hverdag. Og hvis vi alle gør LIDT, vil det gøre en STOR forskel.

Her kan du læse om de mål, som jeg mener, at PureStyle kan medvirke til at opfylde. Men husk, at Verdensmålene hænger jo sammen. Kigger man isoleret på et enkelt mål, vil målet ofte være relateret til andre delmål.

Verdensmål nr. 1 Afskaf fattigdom – køb fairtrade produkter

PureStyles hampprodukter

PureStyle indkøber Fairtrade produkter fra Bangladesh. Fairtradeprodukterne sikrer, at ansatte bliver aflønnet ordentligt for deres arbejde.

Jeg handler med Sæbeværkstedet, som igen handler med en lokal fairtrade organisation i Bangladesh. Hos Sæbeværkstedet køber jeg bl.a. håndstrikkede hampprodukter. Fairtrade organisationens opgave er at tilbyde kvinder jobs til en rimelig løn.

PureStyles shampoobar

Jeg har valgt at købe shampoobarer fra firmaet Living Naturally i England.

Shampooen fremstilles af sæbenødder, som findes på træer i Indien. Fremstillingen af disse soapnuts beskæftiger mange ufaglærte arbejdere. Det betyder, at de familier, der bor i eller i nærheden af ​​skovene, kan arbejde ved at samle, sortere, tørre og pakke sæbenødder. Gennem salget af Soapnuts-produkter er det muligt for Living Naturally at levere arbejde til over 40 familier.

Verdensmål nr. 3 Sundhed og trivsel – Begræns udledning af partikler

PureStyles soyalys

Paraffin og stearinlys forurener indeklimaet med ultrafine partikler på et niveau, der ligger på linie med forureningen i f.eks. Beijing i Kina. Ved at sælge levende lys fremstillet af soyavoks, medvirker PureStyle til at begrænse udledningen af nano-partikler, og på den måde gøre noget godt for indeklimaet og vores sundhede. Soyalys afgiver nemlig væsentlig færre partikler end stearinlys og lys af paraffin.

PureStyle køber bl.a sine soyalys hos det aarhusianske brand Åbenlys. Åbenlys fremstiller bæredygtige håndlavede soyalys, og har en målsætning om at fremstille produkter, som ikke går ud over naturen i en negativ retning.

Verdensmål nr. 13 Klimaindsats – Minimer flyrejser

PureStyles shampoobar

Sæbenødderne som bruges til fremstilling af shampoobarerne transporteres i kæmpe store partier for at minimere CO2 udslip. Transporten foregår mellem Indien og England.

Verdensmål nr. 14 Livet i havet – brug færre plastikprodukter

PureStyles shampoobar

Desværre ender plastik ofte i havene, hvor det som regel betyder død for havdyrene. For at undgå den skadelige plastikemballage, sælger PureStyle shampoo i fast form i stedet for flydende shampoo i plastikflaske . Jeg køber shampoobarerne hos min leverandør Naturally Living i England. En shampoobar er lavet af sæbenødder, som er tørrede frugtskaller, der indeholder ægte 100% naturligt sæbe. Sæbenødderne findes på træer i Indien.

Verdensmål nr. 15 Livet på land – Køb genbrugsprodukter

PureStyles emballage

PureStyle forsøger så vidt muligt at genbruge emballage. Jeg genbruger både emballage til forsendelse, og den emballage produkterne opbevares i. Kassefyld kan også også bruges igen og igen. Når jeg selv bestiller emballage, køber jeg f.eks. kassefyld, som er fremstillet af biologisk materiale. Kunderne kan bortskaffe kassefyldet i papiraffaldscontaineren, i skraldespanden eller sågar på kompostbunken.

Hvis du også vil gøre noget godt for verden, og hjælpe til med at opfylde verdensmålene, så kan du starte med at købe dine varer hos Purestyle.