Nyd en pause, nye farver og nytårsfortsæt

PureStyle forside

NYHEDSBREV

Nyd en pause, nye farver og nytårsfortsæt

Godt Nytår….. og velkommen til 2020

til alle mine kunder og læsere.

Rygestop, vægttab, arbejde mindre og mere motion
er nogle af de mest populære nytårsfortsæt.
Men hvorfor ikke prøve at fokusere på nogle mere positive, overkommelige og ikke mindst realistiske nytårsfortsæt.

Jeg har besluttet at være optimist i 2020, simpelthen …. og derfor vil jeg prøve at droppe den evindelige selvkritik, jeg vil blive bedre til at sige pyt, og jeg vil blive bedre til at forkæle mig selv. Den beslutning har jeg det rigtig godt med.

Mange, især kvinder, har det med at tale grimt om deres kroppe, og jo dermed også sig selv. I stedet for at sige, “hvor er mine ben dog tykke”, så sig i stedet “tænk at mine ben bærer mig hver dag”. For når jeg skal dø engang, så er det jo overhovedet ikke vigtigt, hvordan jeg ser ud. Tænk at se tilbage på al den glæde jeg er gået glip af, fordi min egen dom over mit udseende har afholdt mig fra at nyde alt det, livet har at byde på. Det er vigtigt at acceptere og værdsætte sig selv fysisk. Bagefter kan jeg  så evt. overveje at træne noget mere eller droppe sukker, og jeg vil kun gøre det , fordi jeg kan mærke, at det er godt for mig.

Nyhedsbrevet indeholder flg.
– Gulerod i stedet for slikkepind
– Tandpulver
– Sjove tekster på offentlige toiletter
– To forslag til “alenetid”
Håndklæder med 10% rabat
– En pause til alle ……

Gulerod i stedet for slikkepind

Og apropos vægttab og om at spise mindre sukker, så er her et afsnit fra en bog fra 1950´rne med gamle husråd, som jeg synes du skal læse. Det er forkasteligt, når mange børn væsentligst lever af wienerbrød og kaffe eller hvedebrød. I skolespisningen går man nu heldigvis mere og mere over til den såkaldte Oslo-frokost, der består af rugbrød og rent smør med pålæg. Væsentligst råkost samt mælk, og som afslutning et æble eller en appelsin.
Udryd ligeledes den uhygiejniske slippepind og giv børnene i stedet den gode gamle gulerod. Og er de vænnet til den som små, holder de langt mere af den. Gennemføres den systematiske tandpleje lige fra barnealderen vil det være af uvurderlig betydning for folkesundheden.”

Tandpulver

I Alt for damerne fra 22. marts 1949 mente man det var “besparende og fornøjeligt” at lave sin egen tandpasta eller tandpulver, som det blev kaldt dengang. “For en væsentlig ting for en kvindes udseende er strålende hvide tænder”. Så her kommer opskriften på et godt blegende tandpulver:

100 g. renset kridt
10 g. magnesia
10 g. natron
10 g. natrium perborat
1. g pebermynteolie

PS: Jeg kan ikke stå inde for blandingens virkning. Og brug sker på eget ansvar.

Når jeg kommer rundt på offentlige toiletter i Danmark støder jeg engang imellem på nogle sjove tekster eller tegninger.

Og når jeg nu har en webshop med badeværelsestilbehør, har jeg altså en slags svaghed eller interesse for alt hvad der har med emnet at gøre.
Derfor kan jeg heller ikke lade være med lige at tage et billede af det jeg ser. Og her samt i de kommende nyhedsbreve kommer der et par eksempler.

Dette billede er taget på et offentligt toilet i byen Vemb i det nordlige Vestjylland.

Afslappende urtebad – til dig der har badekar eller spa

Dette urtebad hjælper mod nervøsitet og indre spændinger;
100 g. kamilleblomst
100 g. lavendelblomst
100 g. hyldeblomster (kan udelades)
100 g. fyrreknopper
100 g. tørret kalmusrod (kan købes i helseforretninger)
2-3 l. varmt vand.
Bland urterne og kog dem 30 minutter i vandet. Si urterne fra, og hæld blandingen i et badekar med varmt vand. Støt hovedet på en nakkepude, og nyd badet i 15 minutter. Hop derefter i noget varmt “hyggetøj”,  

Håndklæder i nye varme farver og med 10% rabat

Nu kan du købe ensfarvede håndklæder i tre smukke varme nuancer: mørkebrun, petroleumsgrøn og bordeaux. Håndklæderne er fra Rikke Inter Collection i Danmark.
Og for læsere af mit nyhedsbrev får du frem til 28. februar 2020 10% rabat ved at anvende koden: varm

Håndklæderne måler 49 x 98 cm..

En pause til alle …….

At hjernen har brug for pauser i løbet af dagen er ikke noget nyt. Pauser modvirker stress, og måske kan den sætte din kreativitet lidt i gang. Hvis du holder pause uden sin mobiltelefon, hvad skal du så lave? Vi er rigtig dårlige til at holde pause, da mobilen stjæler alt vores tid.
Nu viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet, at hvert 5. barn i alderen 2-12 år heller ikke holder nok pauser i løbet af en dag, når man spørger deres forældre. Så manglen på pauser, har også ramt børnene.
Og løsningen må jo være, at man simpelthen skal væk fra skærmen og mobilen og helt bevidst holde pause. Læg telefonen i skuffen,  langt uden for rækkevidde og så du ikke kan se den. Og så må du i gang med en hobby, som bare tryllebinder dig. Du kan også gå en tur med hunden (eller uden), bage en kage eller læse en bog.