Sjove toiletskilte, forår og corona

Forår og corona
PureStyle forside

Nyhedsbrev

Dette nyhedsbrev handler IKKE om corona, kun meget meget lidt i hvert fald!!!

Jeg synes det er fint at holde en lille pause fra nyhedsstrømmen, som jo stort set kun drejer sig om coronakrisen i øjeblikket. Naturligvis skal vi sørge for at holde os informeret, og være opdateret på situationen, men det er også vigtigt at tage en lille pause en gang imellem. Jeg prøver i hvert fald kun at se nyheder 1-2 gange om dagen. Så pausen kan du jo bruge på at læse mit nyhedsbrev.

For nu er det endelig forår – og der er sol og lys. Påskeliljer, tulipaner og hyacinter pibler op af jorden. Og mirabelletræerne blomstrer med deres hvide blomster, og de dufter af forår. Billederne du ser, er taget i går..

“Man bli´r så glad når solen skinner” – og nu får vi det lys, som vi har savnet så længe, og det kan mærkes på humøret.

Jeg ved virkelig ikke hvorfor, men jeg kommer pludselig til at tænke på de store vinduespartier, der var i parcelhusene i 1960´erne og 1970´erne. Her kunne man da få masser af lys ind i stuerne.
Men i stedet lukkede man ofte lyset ude ved at hænge undergardiner, stores eller gardisetter (kært barn har mange navne) op. De skulle beskytte møblerne mod det skarpe sollys. Og så kunne man kigge ud, mens folk ikke kunne kigge ind.
I dag synes de fleste jo, at det er vigtigt at få så meget lys ind som muligt. For lys er jo altafgørende for vores trivsel og humør. 


Gode råd

Flere har spurgt om jeg ikke kan udgive et nyhedsbrev, hvor jeg samler de råd og tips, som jeg har udsendt indtil nu. Det vil jeg selvfølgelig gerne. Så jeg vil lave et “opsamlingsheat” engang imellem, og så udsender jeg en særudgave af nyhedsbrevet udelukkende med gode råd.

Dette nyhedsbrev indeholde:

  • Den personlige hygiejne i 1950´erne
  • Husker du
  • Sjove tekster på offentlige toiletter
  • To gode råd
  • Alle toiletbørsteholdere nu med 10% rabat
  • Et hårdt liv for krebsen

Den personlige hygiejne i 1950´erne. 

Og når vi nu befinder os i en tid, hvor der i den grad er fokus på hygiejne, kan jeg ikke dy mig for at bringe det her afsnit fra en gammel opslagsbog.
Når man slår op under emnet “Personlig hygiejne” står der:

Den personlige hygiejne er af allerstørste betydning når det gælder hygiejnens praktiske formål: Bevarelsen af sundheden og beskyttelse mod sygdom. Indretter man sit daglige liv på en sådan måde, at det er i overensstemmelse med hygiejnens fordringer, opfylder man de elementære betingelser for at holde legemets funktioner vedlige. Derigennem forøger man modstandskraften mod de fleste af de sygdomme, der altid er parat til at angribe, hvor forsvaret blotter et svagt punkt.

Renlighed fremfor alt

Den første betingelse er renlighed. Det er ikke nok, at man vasker ansigt og hænder om morgenen og hænderne igen om aftenen samt fødderne een gang om ugen. Det var i gamle dage, at det var god latin, nu ved man, at hele legemet kræver en daglig renselsesproces.

Den menneskelige hud er nemlig et meget vigtigt organ. Dens hovedopgave er varmeregulering , der skal foregaa frit og uhindret. Man kender det sørgelige eksempel, hvorledes nogle smaabørn, der i et tableau skulde illudere som engle og derfor blev forgyldt over hele kroppen, blev alvorligt syge og døde, fordi hudens porer var blevet tilstoppet og varmeregulationen standset.  

Husker du …….

Her kommer endnu en forside fra Familiejournalen fra 1968. Denne gang er den måske mere aktuelt end nogen sinde.

I øjeblikket tilbringer vi meget tid derhjemme, og så mangler vi en beskæftigelse, som vi kan sidde og hygge os med alene. Og det meste drejer sig lige nu meget om sygdom, død og katastrofe. Jeg hækler og hækler – , det er god terapi for mig, og jeg får på den måde ro i sindet. Jeg nyder at krybe ned i sofahjørnet sammen med katten og så gå i gang med hækletøjet. Jeg får jeg fjernet fokus fra alt det negative lidt. Lige nu er der små påskekyllinger på hæklenålen.

 

Humoristiske citater og tegninger på offentlige toiletter

Når jeg kommer rundt på offentlige toiletter i Danmark støder jeg engang imellem på nogle sjove skilte, tekster eller tegninger.

Og når jeg nu har en webshop med badeværelsestilbehør, har jeg altså en slags svaghed eller interesse for alt hvad der har med emnet at gøre.
Derfor kan jeg heller ikke lade være med lige at tage et billede af det jeg ser. Og her samt i de kommende nyhedsbreve kommer der et par eksempler.

Dette billede er taget på et offentligt toilet i Sorø

To gode råd

Pudsning af små vinduer

Det kan være svært at pudse smalle ruder eller bondehusvinduer med en almindelig gummiskraber. Et godt råd er at bruge isskraberen fra bilen, dens gummiside er perfekt, når de smalle ruder skal pudses. 

Mørke fuger

Er der kommet mørke fuger mellem fliserne på badeværelset, så kan du smøre brun sæbe på med en pensel.  Dæk så fugerne til med husholdningsfilm i mindst otte timer. Vask derefter sæben af med varmt vand. Nu er fugerne hvide og rene, og faktisk også smudsafvisende. Grillristen kan også pensles med brun sæbe og lægges i en stor plastiksæk i et døgns tid. Den bliver som ny. 

Et hårdt liv for krebsen

Til sidst kommer der et et meget sjovt læserbrev fra “Ude og Hjemme”,
Det er fra dengang i 60 ´erne, hvor rødstrømpebevægelsen havde sin spæde start.
Ja, verden har da i den grad forandret sig, må man sige !!!!!

Dit råd til min kone har gjort det surt for mig

Min kone og jeg har været gift i mange år og altid haft det godt sammen. Hun er nu blevet medlem af en kvindegruppe- i øvrigt kan jeg forstå det er på din anbefaling – og det har forandret hende meget. Hun har ganske vist beholdt sit arbejde (vi har ikke hjemmeboende børn), men hun vil ikke mere købe ind, ordne hus, vaske og så videre, uden at jeg hjælper hende. Det har jeg aldrig prøvet før, så jeg er ikke god til det, og det morer mig heller ikke. Men ellers bliver det ikke gjort.
Jeg takker dig ikke for det råd, du har givet min kone. Og jeg synes, du må gøre afbigt ved nu at fortælle mig, hvordan jeg redder vores ægteskab. Krebsen.

Brevkasseredaktør Kirsten Heims svarer Krebsen:

Det kan du ikke, medmindre du og din kone bliver enige om at dele i porten. Forstået på den måde, at I får snakket jer til enighed om det her.
Når din kone har spurgt mig til råds, har noget knirket i jeres ægteskab. Det har i hvert fald ikke været så tilfredsstillende for hende, som du siger det har været for dig. Men det er meget sandsynligt at din kone er faret lidt hastigt frem, så du ikke har kunnet følge med. Og det er det, i skal se at få i orden.
Selvfølgelig morer det ikke at være huslig, men sig mig: tror du, det nogen sinde har moret din kone? Som oven i købet har haft to job, et uden for hjemmet og et som husmor. 
Du bliver selvsagt ikke fra dag til dag lige så ferm til det huslige, som din kone er. Men har du viljen og kan indse det retfærdige i, at I hjælpes ad som gode kammerater, finder I sagtens ud af en rimelig arbejdsfordeling. Og så vil ingen af jer mere have behov for at skrive til mig og bede om råd. Håber jeg da.

PureStyle ønsker alle sine kunder et dejligt forår