FIL, FODFÆSTE OG FANTASTISKE FØDDER – august 2019

FIL, FODFÆSTE OG FANTASTISKE FØDDER

 

 

PureStyle forside

NYHEDSBREV

Gå det ud

FIL, FODFÆSTE OG FANTASTISKE FØDDER, er overskriften på dette nyhedsbrev, fordi det handler om fødder. Jeg holder meget af at gå tur, og helst om morgenen. Så kommer jeg i gang med dagen på en god måde, og får energi og frisk luft inden jeg skal i gang med dagens opgaver på computeren.

Rent faktisk får jeg mange gode ideer, når jeg går, og jeg får også løst forskellige problemer.
For mere end 400 år før vores tidsregning sagde den græske filosof Diogenes. “Alt løser sig, når man går”. Det er også videnskabeligt bevist, at hjernens evne til at løse problemer er bedre, når du bevæger dig. Flere virksomheder er desuden begyndt at invitere til walk and talk møder, hvor meningen er, at gåturen skal inspirere til spændende samtaler. For det kan være dræbende at sidde i et varmt og beklumret mødelokale. Fordelen ved at gå, når man samtaler, er at ens kreativitet bliver boostet, problemer bliver løst og produktiviteten øges efter en gåtur. Og så er der selvfølgelig den positive sidegevinst; du får god motion og du får frisk luft.

Gåture med en veninde er noget af det jeg holder allermest af. Når vi går sammen for vi skabt fælles oplevelser, vi får talt om livets spørgsmål og kilometrene flyver bare afsted. Vi nyder naturen og hinandens selskab.

Du skal derfor passe godt på dine fødder. Takket være dem kan du bevæge dig igennem livet. De er også fundamentet for, at resten af kroppen virker, som den skal. Fungerer fødderne ikke, kan det gå hårdt ud over knæ, hofter, ryg eller nakken.

I dette nyhedsbrev – FIL, FODFÆSTE OG FANTASTISKE FØDDER – vil jeg sætte fokus på fødder. Det kan du læse om denne gang:

– De trætte fødder
– Med fødderne på jorden
– To gode forslag til fodbad
– Fil med måde
– Nyhed “Toilet-trubadur”
– Vidste du at ……

For øvrigt er det Fodens Dag torsdag den 19. september 2019

De trætte fødder 

Uddrag fra Hjemmet november 1950

Ganske vist bliver fødderne gemt i skoene og bæres ikke til skue som ansigtet. Men de trækker det største læs og skal bærer os dagen lang. Men det er faktisk både nem og billigt at holde sine undersåtter i en sådan stand, at de er tilfredse med tilværelsen.
Stadige fodbade er det allerførste bud. Synes man ikke man har tid, kan det gøres om aftenen, mens man læser avis eller stopper  sine hoser, eller om formiddagen, mens man reparerer gemalens tøj. Vandet skal være meget varmt, og tilsat salt eller boraks, eller det kan være almindeligt sæbevand.En lille smule soda i dette skader ikke. Efter en times tid lægges avis eller stoppetøj til side og fødderne tørres med et groft håndklæde. Fodsålerne børstes med en stiv børste, som fjerner det hårde hud, som er løsnet under fodbaddet. Gnid derpå fødderne med en citronskive, der blødgør huden og heler eventuelle sår og rifter. til sidste gnides fødderne med olie eller creme.

 

De dage man ikke tager fodbad, bør man lægge benene op på en stol og vikle et håndklæde, opvredet i hedt vand, om dem. Uden om kompresset pakkes et uldent tæppe. Bagefter vaskes fødderne med koldt vand, hvorved blodomløbet bliver stærkere, og muskler og væv stimuleres. På knyster og opsvulmede fødder virker det meget lindrende, når man lægger en citronskive på det ømme sted, og binder  en blød klud udenom. Ligeledes bør man ligge højt med fødderne om natten, ved at lægge en pude under lagnet i sengens fodende.

 

Med fødderne på jorden 

Langt de fleste er sjældent i berøring med naturen med vores fødder . Vi har som regel fodtøj på, sidder på stole eller i bilen, Men vi tager alt for sjældent skoene af for at mærke naturens underlag. Vi skal mærke jorden under os, begrave fødderne i sandet, græsset og skovbunden. Når man gør det, kaldes det med alternative øjne “earthing”, eller på godt dansk “jordforbindelse”.

Skaber balance i kroppen

Earthing handler om at være i kontakt med jorden under dig rent fysisk – om at skabe balance i kroppen. Fra jorden får kroppen tilført en lang række elektroder, som menes at have en lang række positive fordele. Det kan mindske smerter, give bedre søvn og et langt bedre immunforsvar.

5-10 minutter hver dag

Så tag endelig dine sko og strømper af, og føl naturens underlag. Gør det i 5-10 minutter hver dag. Jo længere tid, jo bedre. Ja, det lyder meget underligt, men prøv nu alligevel. Og se så efter en uges tid, hvad, der sker med dine smerter, energien, appetitten eller din stress.

To gode forslag til fodbade

 

Fyrrenåle og rosmarin

Et fodbad tilsat fyrrenåle, rosmarin eller eukalyptus fremmer blodcirkulationen og forebygger åreforkalkninger. Begynd med lunkent vand, og kom langsomt mere og mere varmt vand i.

Isterninger

Lav et fodbad med isterninger, hvis dine fødder er hævede efter en løbetur eller en vandretur. Eller gør det på en varm dag, hvor fødderne ofte er hævede.

 

Fil med måde

Mange forveksler desværre tør hud på fødderne med hård hus. Og så begynder man ofte at file løs på fødderne. Men det kan nemt blive en ond cirkel. For når man filer, kan det skabe en friktion, som starter en overproduktion af hård hud.

Egentlig kan man bare holde tør hud på fødderne på afstand med en daglig scrub, når man alligevel er i bad. og afslutte med en fed fodcreme. Alternativt kan man bruge en pimpsten eller en hamphandske, når fødderne er i fodbad eller lige efter. Sliber du, når huden er fugtig, minimerer du nemlig friktionsvarmenDerfor endnu engang: FIL, FODFÆSTE OG FANTASTISKE FØDDER.

 

Nyhed

Nu kan du købe en helt unik plakat fra iNchart hos PureStyle. Plakaten kan hjælpe dig med at træffe det svære valg, når dilemmaet opstår: Skal jeg synge under bruseren eller er det bedst at lade være?

Plakaten fås både med og uden ramme. 
Skal jeg synge under bruseren eller er det bedst at lade være?

Plakaten fås både med og uden ramme.

Vidste du at …….

  • huden på fødderne er op til 10 gange tykkere end på resten af kroppen? Derfor kræver de mere intens pleje.
  • der i mange slags viskelæder findes pimpsten, som er en vulkansk bjergart? Pimpsten, der er meget porøst, bruges også i  skurepulver og vaskemiddel.

 

FIL, FODFÆSTE OG FANTASTISKE FØDDER – august 2019