Fem små tips til besparelser på dit badeværelse

Jeg har her samlet fem ideer til økonomisering på dit badeværelset. Der er noget om genbrug af ting i stedet for bare at smide ud.  En ide til, hvordan du laver en billig og sjov toiletrulleholder, og lidt om at spare på vandet, når du er i brusebad.

Genanvendelse af den gamle tandbørste

Når din tandbørste er blevet for gammel og uhygiejnisk, behøver du absolut ikke at smide den ud. Den er nemlig god at gøre rent med. Den kan f.eks. komme ind imellem fliser og i kroge, hvor andre børster eller redskaber må give op. Den gamle tandbørste kan også bruges til:

rengøring af sko og skosåler
rengøring af cykelkæden
rengøring af smykker
rengøring af tætningslisten i døren på køleskabet
rengøring af kanten langs vasken. Her kan snavs og støv klemme sig ind mellem kanten og bordpladen, og her kan tandbørsten komme ind
rengøring af stikkontakten. Snavs og fedtpletter fra fingre kan hurtigt børstes væk

Genanvendelse af gamle håndklæder

Smid ikke dine slidte og forvaskede håndklæder ud. Du kan i stedet for klippe eller sy håndklæderne om til rengøringsklude, altså vaskeklude, karklude eller guldklude. De er akkurat lige så gode, som de klude, som man kan købe i butikkerne. Ja, de er faktisk bedre, da de har været vasket mange gange, og derfor suger meget bedre. De bliver til solide og kraftige klude, og så er de helt gratis.

Lav en simpel toiletrulleholder

Prøv at lave en nem, sjov og billig toiletrulleholder. Du skal bruge 90 cm vokset bomuldssnor eller lædersnor og en knag. Anbring knagen på væggen på badeværelset, hvor du ønsker toiletrulleholderen skal være. På snoren laves justerbare løkker i begge ender, som skal trækkes igennem toiletrullen og strammes til omkring knagen. Når rullen skal skiftes løfter du blot løkken af knagen, og sætter en ny rulle igennem snoren. En fin, enkel og funktionel toiletrulleholder.

Spar penge på brusebad

Brusebadet er en af de helt store vandslugere i dit hjem. Men du kan nedsætte forbruget af vand betydeligt ved at følge følgende råd:

Sluk for vandet, når du sæber dig ind.

Sluk for vandet, når du sæber dig ind og kommer shampoo i håret. Det tager ca. 30 sekunder og afhængigt af dit brusearmatur, kan du spare helt op til 20 liter vand, som bliver til 600 kr. mere på din konto om året.

Fem minutter pr. bad

Brug ikke mere end 5 minutter på hvert bad. Det kan du styrer ved at sætte et stopur til at ringe efter 5 minutter. Det er en god ide at anbringe uret, så du kan se det fra brusenichen. På den måde ved du, hvor lang tid du har til at blive færdig med badet.

Køb en sparerbruser

Køb en sparebruser eller en vandbegrænser. Begge virker vandbesparende. Vandbegrænseren er en modstand, som nedsætter vandgennemstrømningen i dine vandarmaturer, og dermed vandforbruget. En sparebruser blander luft i vandet, så vandstrålerne spredes, og det derfor føles som om der kommer mere vand ud. Du vil kunne spare 1000 kr. om året på den måde.

Vinreol som håndklædeholder

Vinreoler fås i mange farver, former og materialer. Hvis du køber en ny vinreol, så smid ikke den gamle ud. Den kan nemlig få en ny funktion i dit hjem. Vinreolen kan du lave om til en flot og praktisk håndklædeholder. Rul blot håndklæderne i flotte ruller, og læg dem ind på vinflaskernes plads. Det ser godt ud, og du får styr på håndklæderne.

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *