Skøn, spa og skidne æg – PureStyle april 2019

PureStyle forside

NYHEDSBREV

Skøn, spa og skidne æg – PureStyle april 2019, er navnet på nyhedsbrevet denne gang, påsken nærmer sig ….

– og jeg glæder mig. Jeg holder meget af påsken, meget mere end af julen. Og det er fordi påskens farver er lyse og klare, – gule, grønne og glade !! Og nu kan jeg kan se frem til forår og nyt liv.

Påskens religiøse element er vel mere eller mindre forsvundet til fordel for en markering af forårets komme.  Og det på trods af, at påsken er kristendommens vigtigste og ældste højtid.

Æg hører til påsken. Og en traditionel påskeret er ”skidne æg”, som er hårdkogte æg med sennepssovs. Det er en af mine yndlings retter – jeg er vild med den ret. Og det smager altså meget bedre end det lyder.

De fleste holder fri, er sammen med familie og venner, går i haven, spiser påskefrokost og drikker påskebryg.

Jeg vil ønske alle mine trofaste læsere af nyhedsbrevet en rigtig dejlig påske

Dette nyhedsbrev indeholder:

·        Vær god ved dig selv

·        20 minutters forskønnelse i 70´erne

·        Et par genbrugsråd

·        Eukalyptus i badeværelset

·        15 % rabat på soyalys

·          Reklame

Vær god ved dig selv 

Længes du efter den fuldendte selvforkælelse med varme bade, massage og dyp afslapning, og en velfortjent  pause fra hverdagen ?

Du behøver faktisk ikke besøge et eksklusivt kursted. Hjemme i dit eget badeværelse kan du sagtens skabe en skøn og afstressende spaoplevelse.

Hvis ikke din kalender, – eller bankbog tillader, at du bruger et par timer på en spa hver anden uge, kan du alligevel nemt skabe den rette stemning i dit eget badeværelse.
Og der er rent faktisk fordele ved at rykke spaoplevelsen hjem: det er billigere, hurtigere, og du behøver ikke bestille tid, du kan komme til, lige når du har lyst.

En spaoplevelse handler både om indre og ydre velvære. Om at finde ro og hvile, føle sig smuk og sund. Du vælger selvfølgelig selv, hvilken behandlinger du har lyst til. Det kan være en ansigtsbehandling, et velduftende bad, et varmt fodbad, peeling af krop og ansigt eller noget helt fjerde.

Her er et par tips:

Afsæt tid til dig selv
du behøver kun en halv timefor at få det bedste ud af oplevelsen, for spa handler om kvalitet frem for kvantitet. Vælg et tidspunkt, hvor du er helt sikker på ikke at blive forstyrret. Luk døren, og lad din travle livsstil blive udenfor.

Skab saunastemning i badeværelset
Ryd op på badeværelset, så du rigtig kan nyde det. Skru ekstra op for varmen, tænd levende lys, og gerne soyalys, som ikke forurener hjemmet. og fyld en vandskål med rosenblade tørret lavendler eller andre velduftende krydderurter.

Tag spabad indvendigt – drik masser af vand
En spaoplevelse handler i høj grad om indre velvære, og om vand, vand og atter vand. Du kan forstærke den sunde følelse ved at drikke masser af kildevand, urtete, juice eller et glas vin imens ud ligger i badekarret.

Stille toner i baggrunden fjerner stress
Det varme vand og de dejlige dufte bør afstresse dig, men har du behov for ekstra hjælp til at komme helt ned i gear, er musik en fin hjælp til at opnå det totale velvære. Spil stille numre med dine yndlingskunstner. Prøv f.eks. Enya, Vangelis, Savage Rose, Vivaldi eller Bach.

I 70´erne kunne man i ugebladet “Hjemmet” også læse en artikel om at være god ved sig selv

Artiklen er virkelig sjov at læse. Her kommer et uddrag:

20 minutter til Dem selv

5 minutter i badekarret

Lad det varme vand løbe i karret, og imens renser De ansigtet omhyggeligt med rensecreme, eller mælk. Fugt håret med eau de Cologne eller en smule hårlak, og rul det op på curlere eller clips. Har de el-curlere, så tænd for dem nu og rul håret op efter badet. Vikl et håndklæde om, og hop op i badekarret.  Begynd med at skrubbe huden godt igennem med en hamphandske.  Man kan faktisk børste en hel del af trætheden væk på denne måde. Slut af med en douche, der bliver koldere og koldere, og en kraftig frottering. Vær ødsel med bodylotion, det har huden behov for, og den er meget behagelig efter børstningen.

5 minutter til make-up

Kom make-up creme på. Jævn den ud med fingerspidserne med masserende bevægelser. Kom evt. lidt pudder på, hvis De har tendens til at blive blank. Slut af med at banke et stykke hårdt opvredet vat mod huden, så pudderet klappes fast. Læg rouge på kindbenene og en anelse på hagespidsen. Skal De i køkkenet umiddelbart efter, så lad være med at overdrive rougen, især hvis de får “køkkenroser”.

Øjnene
Øjenskyggen må gerne have perlemorsglans, det får øjnene til at virke mere strålende. Eyelineren er kommet tilbage, men husk at den må ikke trækkes ud over øjenkrogene, men skal blot følge vipperne hele vejen rundt om øjnene. Mascaraen lægges på ad to omgange. Slut af med læbestift, eventuelt blot lipgloss.

5 minutter til håret

Har De sat almindelige curlere i håret, har De sikkert også tørrehjelm. Sæt den på fuld varme og sid i bare 1-2 minutter, det får frisuren til at holde dobbelt så længe. Tag curlerne ud og børst håret meget grundigt igennem i alle retninger. Bruger De el-krøllejern, så vend spidserne let. Der er næppe tid til at krølle hele håret igennem på den måde. Har de føntørrer, kan de i stedet lade den følge med børsten igennem håret. Den varme luft løfter og gør håret lettere.

Frisuren

Friser håret på plads med en metalkam, så det ikke bliver elektrisk. Hårlak er næppe nødvendigt, men vil de absolut bruge det, kan de nøjes med et ganske let pust over håret på issen. Undgå at give sidehåret lak, det giver frisuren et stift og kunstigt udseende.

Husk

Og til slut, at der blot at minde om, at skal De i køkkenet, så bind et let tørklæde om hovedet, der er intet, der hænger så hurtigt i håret som stegeos.

5 minutter til hudpleje

Gør en ansigtsmaske klar. Lad masken virke til den er tør, det tager ca. tre minutter. Kom imens deodorant på ad to omgange, så er virkningen bedst. Lad første lag tørre helt, før det næste sprayes på. Vask ansigtsmasken af med lunken vand. Tryk to stor stykker vat flade med skintonic og bank dem mod huden med små hurtige slag. Det frisker vældigt op. Kom fugtighedscreme på. Husk at give halsen nøjagtig samme behandling som ansigtet.

 

Et par gode genbrugsråd

Den brugte mascara kan genbruges

Du skal endelig ikke kassere din brugte mascara.
Børsten kan, rengøres og bruges til at rense både afløb og smykker.
Børsten kan også bruges til redde dine vipper, så du fjerner klumper af mascara.Du kan bruge den til at rede dine bryn. I stedet for at købe de dyre børster, som er til formålet.

Bordskånere

Når du får lagt nye fliser i badeværelset, så gem et par stykker. Sæt filtdupper under dem, og brug dem som bordskånere.

Eukalyptuskviste i brusekabinen 

Få dit badeværelse til at dufte som i et tyrkisk bad !!.
Du skal du bruge 4-5  afskårne tørrede eukalyptus grene. Herefter skal du hænge grenene i et tørt hjørne af din bruseniche. Når du så går i bad, vil dampene fremhæve eukalyptuskvistenes friske aroma.
Eukalyptus er kendetegnet ved deres blå-grønne blade og den skønne mynteduft, der bliver udledt af plantens æteriske olier. De er også meget dekorative og dufter skønt.
Derfor kan du også bare anbringe tørrede grene i en vase eller andet og sætte dem på badeværelset.
Duften af eukalyptus er rigtig god for krop og sjæl, og har også en lang tradition for medicinsk anvendelse.

15% rabat på neutrale soyalys i glas

I resten af april og hele maj måned giver jeg 15% rabat på mine soyalys i glas uden duft.

Du kan vælge mellem 2 forskellige glaslys. 

Du kan erhverve rabatten ved at  skrive “glas”, som rabatkode.

 

 

Der var engang i 1947, da Colgate lavede dag- og nat creme og Familie Journalen kostede 40 øre

 

Skøn, spa og skidne æg – PureStyle april 2019

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *