Nyheder på badeværelset i 2017

I en årrække, hvor store samtalekøkkener har været højt prioriteret hos mange,  er det nu badeværelset, der står for tur. Før hen var såvel køkkenet som badeværelset et funktionelt rum, og stort set ikke andet. Her i 2017 er en fremherskende tendens, at badeværelset i stigende grad bliver indrettet på samme præmisser, som resten af boligen – et opholdsrum. Badeværelset skal være et sted, man gerne vil være, og hvor man oplever, at rummet møder en med en god stemning.

Måske er det fordi, at en bølge af mindfulness og yoga skyller ind over os. Vi har brug for ro og fordybelse, når vi lukker døren til badeværelset indefra. Spaprodukter må gerne stå fremme. Badeværelset skal vise, at man har tiden og roen til at pleje sit sind og sit legeme. Det handler om, at man vil vise sig selv og andre, at man prioriterer egentid i en hektisk hverdag – også selvom virkeligheden måske sommetider er en anden!! I dag skrumper den private sfære ind, fordi vi hele tiden skal være på, men badeværelset er dog stadig et af de få hellige rum, der er tilbage.

Naturen skal ind på badeværelset

Naturen skal også bringes ind på badeværelset her i 2017. Tendensen er bløde toner, enkelthed og naturprodukter. Naturen i form af træ, marmor, grønne planter, granit og naturmaterialer.  Det kan være flettede kurve i bambus, søgræs eller palmeblade. Kurvene er gode til håndklæder, toiletpapirruller eller vasketøj.

Jeg tror, at ’træbølgen’ handler om, at mange af os har en travl hverdag, hvor vi længes efter at være tæt på naturen, og de naturlige materialer og farver. Eksempelvis vil et toiletskab fremstillet i egetræ, klæde ethvert badeværelse. Et ekstra plus ved træ er, at det bare bliver smukkere ved at blive brugt.  Ønsket om at være tæt på naturen handler sandsynligvis også om bæredygtighed. Samtidig er naturlige materialer et oplagt valg i et rum, hvor vand spiller hovedrollen.

De gyldne metaller gør for alvor deres indtog på badeværelset i 2017: armaturerne skal nu være af f.eks. kobber, messing eller bronze.

Hvis man er til levende lys, og samtidig vil have naturen ind i badeværelset, er soyalys et godt valg. De indeholder udelukkende 100% naturlig soya uden tilsætning af paraffin, animalsk fedt, stearin, palmefedt og lignende. Lysene udleder også 100 gange færre partikler end ren stearin.

 

 

 

2 replies
 1. Yasmin Andersen
  Yasmin Andersen siger:

  Vældig inspirerende blogindlæg. Det rigtig smart at udnytte de elementer, som årstiden giver, og få en smule af naturen ind i boligen på en smuk og enkel måde.

  Bliv endelig ved med at poste blogindlæg som dette 🙂

  Svar
  • PureStyle
   PureStyle siger:

   Tusind tak Yasmin. Jeg synes det er dejligt at få elementer af naturen ind i det sterile badeværelse, det sinalerer ro og afslapning. Jeg skal nok løbende skrive blogindlæg om lignende emner

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *