Nu falmer skoven – PureStyle oktober 2018

PureStyle forside

NYHEDSBREV

Nu falmer skoven trindt om land

Oktober –
årets tiende måned, og efter min mening årets allersmukkeste måned med de mange brogede, varme og klare farver.

Det er da skønt at plukke og nyde æbler fra haven. Eller gå en lang tur i skoven og måske samle kastanjer eller smukke blade og bare dufte efteråret.

Det kan du læse om i dette efterårsnyhedsbrev:

“Velværelset”
– Gode råd til skønne fødder
– Ved toiletbordet i 1949
– Et fordelagtigt tilbud til min kunder.

nu falmer skoven

“Velværelset” vinder frem?

Badeværelset har fået ny status i boligen, og er efterhånden blevet et rum, som vi gerne vil sætte vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet.

I en travl hverdag, hvor vi farer afsted, er tid og ro den ypperste luksus. Og en af de steder, hvor vi finder tiden til os selv, er på badeværelset. Faktisk viser en ny undersøgelse, som er lavet for sanitetsproducenten Geberit , at 51% af danskerne hver dag eller sommetider bruger badeværelset som en oase, hvor de kan få lidt ekstra tid helt for sig selv. Og det sætter jo sit præg på indretningen og vores prioritering af rummet. I indretningen bliver der ofte valgt lækre grundmaterialer som natursten, f.eks. travetin, marokkanske fliser eller håndlavede cementfliser. Og farverne er afdæmpede, så man kan pynte med smukke metalliske elementer og bløde tekstiler.

Mange drømmer også om et klassisk badekar, fritstående eller nedsænket. Det giver velvære, men er jo også meget praktisk for børnefamilier. Spabadet er muligvis rykket udenfor i haven, og så er der sat en udendørsbruser op.velvære i badeværelset

Dampbadet vinder også frem, ofte som kombineret bruse/dampbad. Det er i form af små dyser, der er indbygget blandt lækre fliser, og med en dør af klart glas.

Badeværelset er med andre ord blevet et rum, som vi sætter vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet.
Og nogle vil gerne have et nostalgisk præg med eksempelvis skakternet gulv, mens andre er mere til 70´ernes pangfarver. Det enkelte skandinaviske design er dog stadig toneangivende med en minimalisktisk indretning, rene linjer og et enkelt design.

Luksus og teknologi

Og vi siger da JA TAK til luksus,
Gulvvarme og justerbar belysning er efterhånden blevet en naturlig del af badeværelset. Og VVS-branchen oplever også stigende efterspørgsel på gaspejse til badeværelset. Og det er jo endnu et udtryk for, at badeværelset prioriteres lige så højt som stuen.

Og hvad med teknologien?

Ja, teknologien er også nået til badeværelset. For nu er det muligt at indrette et helt berøringsfrit badeværelse, hvor toiletbrættet åbner og lukker af sig selv. Skyllefunktionen er selvfølgelig også berøringsfri, ligesom vandhanen og sæbedispenseren.

Måske kan vi også vinke farvel til toiletpapiret og god dag til douchetoiletterne. Et duschtoilet vasker dig forneden med lunt vand og tørrer efterfølgende med luft. 70% af verdens befolkning bruger faktisk allerede vand i stedet for papir. Nogle duschtoiletter har endda indbygget lugtfjerner i kummen, så badeværelset kan blive ved med at være et velværelse, selvom at det også skal løse andre behov for wellness.

Gode råd til skønne fødder

Nogle af de bedste ingredienser til god skønhedspleje findes i virkeligheden i dit køkken. F.eks. kan olivenolie, sukker og kamillethe trylles om til skrubbecreme og fodbad.

Opfriskende kamillebad

Bland friskbrygget kamillethe med 2 dråber pebermynte olie og nogle kamilleblomster. Sæt dig med fødderne i blandingen i 10 minutter. Fjern evt. døde hudceller med sukkerskrubbecreme.

Sukkerskrubbecremegode råd skønne fødder

Bland sukker med økologisk olivenolie. Brug meget sukker og lidt olie, hvis du vil have en kompakt skrubbecreme. Brug cremen til at exfoliere hænder, fødder eller hele kroppen.

Fodbadet – det bedste råd

Når du tager et fodbad, er det en god ide at komme varmt vand fra vandhanen i en termoflaske og sætte den ved siden af baljen. Så er det altid nemt at fylde lidt ekstra varmt vand i, når vandet begynder at blive koldt.

Og husk så at træne gribeøvelser med fødderne, så de også bliver “motioneret”.

 

Ved toiletbordet i 1949

Jeg har kigget i nogle gamle ugeblade, som min mor har gemt. Og det er virkelig spændende og underholdende læsning. Men det har da også givet anledning til undren og rysten på hovedet.
I Alt for damerne fra 22. marts 1949 ( 40 øre) bringes gode råd og opskrifter på hjemmelavede cremer. Her får du recepten på rensecreme:

Rensecremetoiletbordet i 1949

Hvid vaselin 50 g.
Paraffinolie 73 g.
Fast paraffin 30 g.
Lavendelolie 1 g.

De tre først nævnte dele smeltes sammen ved svag varme, og når blandingen er afkølet så meget, at man lige kan røre ved den, tilsættes lavendelolien, og den endnu flydende creme hældes op i en krukke.

Tør du prøve??

I mit næste nyhedsbrev, kommer der flere opskrifter på bl.a. på dagcreme.

 

20% rabat på sæbedispensere20% rabat

I hele resten af oktober måned og hele november giver jeg 20% rabat på alle PureStyles sæbedispensere.

Fuldend badeværelsets design med en af de elegante sæbedispenser fra eksempelvis Clayre & eef. Du kan vælge mellem 20 forskellige modeller.

Du kan erhverve rabatten ved at skrive “pumpe”, som rabatkode.

 

 

Nu falmer skoven – PureStyle oktober 2018